تاریخ انتشار : شنبه 10 تیر 1402 - 12:05
127 بازدید
کد خبر : 5679

درخواست ۱۷ هزار نفره برکناری رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار

درخواست ۱۷ هزار نفره برکناری رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار

درخواست ۱۷ هزار نفره برکناری رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به گزارش منیبان، بیش از ۱۷ هزار نفر از فعالان بازار سرمایه (تا لحظه انتشار این خبر) با انتشار متنی در سامانه "کارزار" از وزیر اقتصاد خواستند به صورت فوری، رئیس سازمان بورس و تغییر تیم مدیریتی مستقر را برکنار کند. متن کامل متن

درخواست ۱۷ هزار نفره برکناری رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار درخواست 17 هزار نفره برکناری رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار

به گزارش منیبان، بیش از ۱۷ هزار نفر از فعالان بازار سرمایه (تا لحظه انتشار این خبر) با انتشار متنی در سامانه "کارزار" از وزیر اقتصاد خواستند به صورت فوری، رئیس سازمان بورس و تغییر تیم مدیریتی مستقر را برکنار کند.

متن کامل متن فعالان بازار سرمایه که تعداد امضا کنندگانش لحظه به لحظه در حال افزایش است را در زیر می خوانید:

بسمه تعالی

مهار تورم – رشد تولید

جناب آقای دکتر خاندوزی

ریاست محترم شورای عالی بورس

موضوع: برکناری فوری رئیس سازمان بورس و تغییر تیم مدیریتی مستقر

سلام و احترام

در تاریخ ۱/ خرداد/ ۱۳۸۴ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری به سران سه قوه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابلاغ گردیده است که هدف‌گذاری این ابلاغیه توسط رهبری به‌منظور شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی، گسترش مالکیت در سطح عموم مردم به‌ منظور تأمین عدالت اجتماعی، ارتقاء کارایی بنگاه‌های اقتصادی و بهره‌وری منابع مادی و انسانی و فناوری، افزایش رقابت‌پذیری در اقتصاد ملی، افزایش سهم بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد ملی،کاستن از بار مالی و مدیریتی دولت در تصدی فعالیت‌های اقتصادی، افزایش سطح عمومی اشتغال، تشویق اقشار مردم به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری و بهبود درآمد خانوارها در نظر گرفته شده است.

همچنین مطابق با قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی مصوب مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۹/فروردین/۱۳۸۴، ماموریت سازمان بورس اوراق بهادار «حفظ، تقویت و توسعه بازار سرمایه با ثبات، شفاف، منصفانه و کارآ از طریق نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات، مدیریت ریسک فراگیر، ایجاد زیرساخت‌های مقرراتی و فناوری، ارتقای جایگاه بین‌المللی، توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و ارتقای سواد مالی» تعریف گردیده است، در نتیجه بازار بورس اوراق بهادار در تحقق سیاست‌های کلی نظام جهموری اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هرگونه اخلال در روند این بازار، اخلال‌گری در نظام اقتصادی کشور بوده و در جهت خلاف سیاست‌های کلی نظام و قوانین جاری کشور است و به دلیل اینکه بخش زیادی از سرمایه‌های مردم به این بازار وارد شده است، هرگونه سوء مدیریت در این حوزه موجبات سلب اعتماد مردم و تضعیف پایگاه اجتماعی نظام خواهد بود و نقض کننده بیانات مقام معظم رهبری در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت به تاریخ ۶/آبان/۱۴۰۱ در خصوص اعتماد مردم به نظام اسلامی می‌باشد.

جناب آقای دکتر خاندوزی، عملکرد رئیس سازمان بورس و تیم مدیریت مستقر باید به صورتی باشد که سبب ارتقای جایگاه نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار بشود. به نحوی که با افزایش اعتماد عمومی به بازار سرمایه موجبات ایجاد یک اکوسیستم مالی پایدار و جذاب به‌عنوان اولویت اول سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران خرد و نهادی، کارآفرینان، شرکت‌های دولتی و سایر فعالان بازار را فراهم نماید که متأسفانه عملکرد جناب آقای عشقی و تیم مدیریتی مستقر در سازمان بورس بسیار ضعیف بوده؛ به‌طوری که اهداف و ماموریت‌های سازمان، نه‌تنها محقق نشده بلکه نسبت به دوره‌های مدریت‌های قبلی با شدت بیشتری تضعیف شده است، به‌نحوی که مردم حاضر هستند به‌منظور سرمایه‌گذاری برای خرید خوردو و حفظ ارزش پول، در حساب‌های وکالتی ۱۰۰ همت پول واریز کنند اما از این مبلغ ریالی وارد بازار سرمایه نکنند.

مصادیق این سوء مدیریت‌ها به شرح زیر می‌باشد:

عدم تحقق حفظ، تقویت و توسعه بازار سرمایه با ثبات:

یکی از بی‌ثبات‌ترین و پرنوسان‌ترین دوره‌های بورس اوراق بهادار در زمان مدیریت جناب آقای دکتر عشقی را شاهد هستیم. به‌طوری که بارها شاهد ریزش‌های شارپ و بدون هیچ دلیل منطقی و بنیادی را شاهد بودیم. یکی از نمونه‌های بارز این بی‌ثباتی، اظهار نظر خود جناب آقای دکتر مجید عشقی در خصوص رشد شارپی بازار بود که در مقام متولی نظارت و رگولاتوری بازار سرمایه هیچ جایگاه قانونی و سازمانی ندارد و این اظهار نظر ناشیانه ایشان منجر به ریزش شدید و تاریخی بازار و افت شدید ارزش معاملات تا به امروز گردیده است و موجبات تکرار وقایع تلخ سال ۱۳۹۹ و فرار سرمایه از بازار را فراهم آورده است. وظیفه جناب آقای عشقی داوری و نظارت و مراقبت از روند بازار و سهم‌ها است نه جهت دادن به بازار و ایجاد تغییر روند در سهام با اظهار نظرهای خارج از ماموریت‌های تعریف شده و خلاف آئین‌نامه معاملات بورس اوراق بهادار.

نکته مهم‌تر، گزارش‌سازی‌های خلاف واقع از وضعیت رشد بازار با شاخص‌سازی توسط نمادهای شاخص ساز بازار است، به‌طوری که سبدهای سرمایه‌گذاری سهامداران با رشد شاخص رشد بسیار کمتری را تجربه می‌کند و در زمان اصلاح شاخص نزول بیشتری را متحمل می‌شود و سهامدارها همیشه در ضرر یا عقب اقتادگی از تورم هستند. در واقع نماگر شاخص کل، گزارش درستی از وضعیت بازار نمی دهد و بیشتر جنبه گزارشی دارد.

عدم تحقق شفافیت بازار:

شفافیت در بازارهای مالی از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تاثیرگذار در تعیین استراتژی سرمایه‌گذاری در بازار سهام نیز شفافیت اطلاعات مالی شرکت‌های بورسی است. متأسفانه در دوران ریاست دکتر عشقی در کنار شفاف ‌نبودن اطلاعات منتشر شده در بیشتر موارد، شاهد نامتقارن بودن اطلاعات هم هستیم؛ به‌طوری که بسیاری از اخبار مهم شرکت‌ها در تاریخ گزارش در سامانه کدال افشاء نمی‌شود و برخی با داشتن دسترسی ویژه در زمان لازم اقدام به فروش و یا خرید نماد در زمان موثر می‌نمایند. متاسفانه اخبار با اهمیت شرکت‌ها یا قبل از انتشار در سامانه کدال در فضای مجازی منتشر می‌شود و یا حقوق ذینفعان و سهامداران با عدم افشای اطلاعات به‌موقع توسط ناشران، کاملاً پایمال شده که سکوت مطلق سازمان بورس و عدم برخورد قاطع و منصفانه سازمان بورس در همین مورد باعث شده بازار به اخبار منتشر شده در فضای مجازی وزن بیشتری بدهد تا اخبار منتشر شده در کدال و به راحتی می‌توان با انتشار اخبار کذب در فضای مجازی، بر روی روند بازار تأثیر گذاشت و یا ریزش‌های دستوری را متأثر از اخبار فضای مجازی کرد که در هر دو صورت به معنای دستکاری روند بازار است.

عدم رعایت انصاف و عدالت در معاملات:

یکی از معضلات اصلی بازار سهام استفاده از توابع اتوماسیونی الگوریتمی است که باعث شده کسانی که این ابزار را در اختیار دارند دست برتری در بازار را داشته باشند، که همین مورد اصل انصاف و عدالت را در بازار زیر سوال برده است. در دوران مدیریت دکتر دهقان دهنوی فعالیت این ابزار الگوریتمی محدود به نظارت کامل شد، اما جناب دکتر عشقی در اوایل فعالیتشان در سازمان بورس وجود چنین معاملاتی را خرافات خواندند و عملاً مجوز فعالیت بدون نظارت این معاملات را صادر کردند و همچنان سازمان بورس هیچ نظارت موثری بر روی تخلفات صوت گرفته روی این معاملات ندارد. بازارگردان‌ها و حقوقی‌ها با استفاده از این ابزار می‌توانند در کسری از ثانیه بخشی از بازار را همزمان با هم صعودی و یا نزولی کنند و با رنج کشی‌های منفی، همزمان توسط الگوریتم‌ها روند اصلی سهم را برهم بزنند تا اهداف معاملاتی خودشان را پیاده کنند.

عدم ایجاد زیرساخت‌های مقرراتی و فناوری:

سامانه هوشمند پایش و نظارت بازار سرمایه، سامانه‌ای که قرار بود چتر نظارتی نهاد ناظر بازار سرمایه را کامل‌تر از قبل بر روی همه معاملات اشخاص حقیقی و حقوقی گسترده کند و در زمان مدیریت جناب آقای عشقی با کلی تبلیغات و ایجاد فضای رسانه‌ای رونمایی شد که به‌منظور نظارت بر نحوه انجام معاملات اوراق سهام در بورس و فرابورس فعالیت کند، اما در واقعیت تخلفات محرز روی تابلوهای معاملات مکررا در نمادهای مختلف دیده می‌شود و هیچ نظارت و برخورد تاثیرگذاری به منظور پیشگیری از تخلفات صورت گرفته توسط حقوقی‌ها، بازارگردان‌ها، صندوق‌ها و…. ندارد و در واقع این سیستم هوشمند فقط تخلفات حقیقی‌ها را شناسایی می‌کند و در مورد تخلفات بزرگ بازار عملاً کارایی مناسبی نداشته است و بیشتر جنبه نمایشی، گزارشی و رفع تکلیف دارد.

عدم توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و ارتقای سواد مالی:

یکی از موضوعاتی که موجب توسعه عدالت اجتماعی و افزایش رفاه در جامعه می‌شود، ارتقاء سواد مالی و توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و توجه دادن اقشار مختلف به پس‌انداز و سرمایه‌گذاری با روش سهامداری است. اگر فرهنگ سهامداری و سرمایه‌گذاری در بورس افزایش یابد، تولید داخلی در کشور رونق می‌گیرد و با افزایش تولید در کشور، توسعه اقتصادی اتفاق می‌افتد که باعث افزایش ثروت مردم، افزایش رفاه جامعه، فقرزدایی، ایجاد اشتغال در راستای تحقق عدالت اجتماعی خواهد شد و موجب آرامش درونی جامعه و نظم و ثبات اجتماعی خواهد شد که متأسفانه عملکرد سازمان بورس در این حوزه هم بسیار ضعیف بوده، به‌طوری که شخص رئیس سازمان در مقاطع مختلف مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم کرده‌اند و بارها سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری را به مردم توصیه می‌کنند که همین امر موجب شده صندوق‌های سرمایه‌گذاری به‌صورت قارچ‌گونه در بازار سهام رشد کنند و با توجه به اینکه عمده این صندوق‌ها بر روی معاملات آپشن با سررسیدهای کوتاه مدت فعال هستند و چون دسترسی‌های ویژه معاملاتی به آن‌ها داده شده است، به راحتی می‌توانند بر روی روند سهم‌های بر اساس استراتژی معاملاتی خودشان تأثیر بگذارند که همین مورد موجب شده بازار سهام رشدهای کوتاه مدتی داشته باشد و عملاً فرهنگ سهامداری بین مردم در حال کمرنگ شدن است و باعث خروج پول از بازار سهام به سمت بازارهای سوداگری ارز، طلا، خودرو، ملک و… بشود.

جناب آقای دکتر خاندوزی، ما سهامدارن بازار سرمایه درخواست برکناری فوری آقای مجید عشقی و ایجاد تغییرات اساسی در تیم مدیریتی سازمان بورس و اوراق بهادار را داریم؛ در غیر این صورت، چشم‌انداز ترسیم شده توسط رهبری معظم انقلاب درخصوص تحقق سیاست‌های اصل ۴۴ در دسترس نخواهد بود و روز به روز تورم کشور و فشارهای معیشتی و نارضایتی عمومی تشدید خواهد شد.

منبع

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.