تاریخ انتشار : سه شنبه 2 اردیبهشت 1404 - 1:09
3 بازدید
کد خبر : 25197

رنگی تازه کشف‌شده بنام اولو olo

رنگی تازه کشف‌شده بنام اولو  olo
در بخش دیگری از آزمایش، شرکت‌کنندگان از دکمه‌ای برای افزودن نور سفید به رنگ اولو یا رنگ فیروزه‌ای پررنگ استفاده کردند تا آن دو رنگ به یکدیگر نزدیک‌تر شود. درنهایت، همه‌ی شرکت‌کنندگان رنگ اولو را رقیق کردند (تا به رنگ فیروزه‌ای قوی نزدیک شود). این امر نشان می‌دهد اولو از نظر شدت رنگ، قوی‌تر از رنگ فیروزه‌ای بوده است.

به گزارش خبرنگار فناوری اتاق تجارت  ، پنج فرد رنگ خاصی از ترکیب سبز و آبی را دیده‌اند که تابه‌حال هیچ انسان دیگری آن را مشاهده نکرده بود. این امکان به‌واسطه‌ی دستگاهی فراهم شده که ممکن است روزی به افراد دچار نوعی کوررنگی کمک کند رنگ‌ها را به شکل طبیعی ببینند.

ما رنگ‌ها را ازطریق شبکیه چشم درک می‌کنیم. شبکیه که پشت چشم قرار دارد، معمولا سه نوع سلول مخروطی دارد که هر کدام به نور خاصی پاسخ می‌دهد. این سلول‌ها S ،M و L نامیده می‌شوند و به ترتیب طیفی از نور آبی، سبز یا قرمز را جذب می‌کنند و سیگنال‌هایی را به مغز می‌فرستند تا ما رنگ‌ها را ببینم.

اگر فقط یک نوع از سلول‌های مخروطی چشم در بخش خاصی از طیف رنگی فعال شود، مردم چه رنگی خواهند دید؟

برای دیدن رنگ‌هایی مانند آبی-سبز، چند نوع سلول مخروطی در چشم همزمان فعال می‌شوند، چون این سلول‌ها می‌توانند برخی از طول‌موج‌های مشابه را شناسایی کنند.

ساختار تشخیص رنگ اولو چگونه است ؟

رن ان‌جی، پژوهشگر دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، دراین‌باره کنجکاو بود که اگر فقط یک نوع از سلول‌های مخروطی چشم در بخش خاصی از طیف رنگی فعال شود، مردم چه رنگی خواهند دید؟ او از دستگاهی به نام «اوز» (Oz) الهام گرفت که برای مطالعه نحوه عملکرد چشم ساخته شده بود. دستگاه مذکور از لیزری استفاده می‌کند که می‌تواند فقط یک نوع سلول مخروطی را در چشم تحریک کند.

ان‌جی و همکارانش، دستگاه را به‌روزرسانی کردند تا بتواند نور را به ناحیه کوچک مربع شکلی متشکل از حدود هزار سلول مخروطی در شبکیه چشم ارسال کند. ان‌جی می‌گوید تحریک یک سلول مخروطی به‌تنهایی سیگنال کافی برای ایجاد حس رنگ در چشم را تولید نمی‌کند. یعنی برای دیدن رنگ، باید تعداد بیشتری از سلول‌های مخروطی همزمان تحریک شوند.

پژوهشگران نسخه به‌روزرسانی‌شده دستگاه را روی پنج نفر آزمایش کردند. در این آزمایش، فقط سلول‌های مخروطی نوع M در ناحیه کوچکی از یک چشم تحریک شدند، درحالی‌که چشم دیگر بسته بود. شرکت‌کنندگان گفتند رنگ سبزآبی جدیدی را دیدند که شدت آن از رنگ‌هایی که قبلا دیده بودند، بیشتر بود. پژوهشگران رنگ جدید را «اولو» نامیدند.

برای تایید نتایج، از شرکت‌کننده‌ها خواسته شد آزمون تطابق رنگ انجام دهند. در این آزمایش، آن‌ها رنگ اولو را می‌دیدند، درحالی‌که کنار آن رنگ دیگری هم نشان داده شد که می‌توانستند به کمک دکمه‌ای، رنگ دوم را تغییر دهند تا شبیه اولو شود. شرکت‌کنندگان آن‌قدر رنگ دوم را تغییر دادند تا شبیه یک رنگ فیروزه‌ای خیلی قوی شد؛ بدین معنی که اولو، واقعاً همان‌گونه‌ای بود که قبلا توصیف کرده بودند.

رنگ اولو چیست ؟ 

رنگ اولو چیست ؟

در بخش دیگری از آزمایش، شرکت‌کنندگان از دکمه‌ای برای افزودن نور سفید به رنگ اولو یا رنگ فیروزه‌ای پررنگ استفاده کردند تا آن دو رنگ به یکدیگر نزدیک‌تر شود. درنهایت، همه‌ی شرکت‌کنندگان رنگ اولو را رقیق کردند (تا به رنگ فیروزه‌ای قوی نزدیک شود). این امر نشان می‌دهد اولو از نظر شدت رنگ، قوی‌تر از رنگ فیروزه‌ای بوده است.

اندرو استاکمن از کالج دانشگاهی لندن پژوهش جدید را جذاب می‌داند و می‌گوید ممکن است کاربردهایی در زمینه پزشکی نیز داشته باشد. به‌گفته‌ی وی، این دستگاه ممکن است روزی به افرادی که مشکل کوررنگی قرمز-سبز دارند و نمی‌توانند این دو رنگ را از هم تمایز دهند، کمک کند تا بتوانند مانند افراد معمولی رنگ‌ها را ببینند.

استاکمن می‌گوید مشکل کوررنگی قرمز-سبز گاهی به این دلیل رخ می‌دهد که سلول‌های مخروطی M و L در چشم هر دو توسط نورهایی با طول‌موج‌های مشابه تحریک می‌شوند. اگر یکی از این سلول‌ها بیشتر از دیگری تحریک شود، ممکن است افراد بتوانند طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها و سایه‌ها را ببینند.

منبع : زومیت

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.