تاریخ انتشار : شنبه 7 مرداد 1402 - 12:09
114 بازدید
کد خبر : 7963

فرار مالیاتی واردکنندگان ۷۰۰ میلیون دلار آیفون به اسم دلار تلگرامی

فرار مالیاتی واردکنندگان ۷۰۰ میلیون دلار آیفون به اسم دلار تلگرامی

فرار مالیاتی واردکنندگان ۷۰۰ میلیون دلار آیفون به اسم دلار تلگرامی به گزارش منیبان، براساس مصوبه شورای رقابت، کلیه کالاهای وارد شده از طریق رویه‌های مختلف وارداتی(بجز موارد تامین ارز شده از طریق سامانه نیما و بازار مبادله‌ای) نظیر رویه واردات در برابر صادرات خود، باید براساس نرخ اسکناس سنا قیمت‌گذاری شوند. به این ترتیب

فرار مالیاتی واردکنندگان ۷۰۰ میلیون دلار آیفون به اسم دلار تلگرامی فرار مالیاتی واردکنندگان ۷۰۰ میلیون دلار آیفون به اسم دلار تلگرامی

به گزارش منیبان، براساس مصوبه شورای رقابت، کلیه کالاهای وارد شده از طریق رویه‌های مختلف وارداتی(بجز موارد تامین ارز شده از طریق سامانه نیما و بازار مبادله‌ای) نظیر رویه واردات در برابر صادرات خود، باید براساس نرخ اسکناس سنا قیمت‌گذاری شوند. به این ترتیب سازمان امور مالیاتی نیز، مالیات کالاهای وارد شده از طریق این رویه وارداتی را براساس نرخ سامانه سنا محاسبه کرده است.

باید توجه داشت که یکی از کالاهایی که به طور عمده و با ارزشی حدود ۷۰۰ میلیون دلار از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود وارد کشور شده است، آیفون‌های رفرش و ریپک آمریکایی است. با این وجود فعالان این حوزه شاهد بودند که قیمت‌گذاری این دسته از تلفن‌های همراه وارد شده به جای نرخ اسکناس سنا، براساس نرخ ارز بازار آزاد قیمت‌گذاری شده است.

به عبارت دیگر شاهد درآمدهایی تا حدود ۲۰ میلیون تومان بیشتر به ازای هر تلفن همراه بوده‌ایم. این در حالی است که به نظر می‌رسد که سازمان امور مالیاتی، مالیات واردکنندگان را براساس روند قانونی، با نرخ سنا محاسبه کرده است. این بدین معنا است که با توجه به اختلاف قیمت چند ده میلیون تومانی که به آن اشاره شد، شاهد فرار مالیاتی گسترده‌ای در حوزه واردات از مسیر واردات از محل صادرات خود بوده‌ایم.

همانطور که اشاره شد حجم واردات حدودی آیفون‌های آمریکایی از این مسیر ۷۰۰ میلیون دلار است و با توجه به مابه‌التفاوت قیمت فروش با نرخ اسکناس سنا، می‌توان گفت که شاهد فرار مالیاتی سنگینی از سوی واردکنندگان این دسته از تلفن همراه بوده‌ایم.

سوت‌زنی و ضرورت توجه جدی سازمان امور مالیاتی به احتمال فرار مالیاتی چند میلیون دلاری

لازم به ذکر است، یکی از مسائلی که طی یک سال و نیم اخیر مورد توجه سازمان امور مالیاتی قرار گرفته است بحث سوت‌زنی است. در این رویه تلاش می‌شود تا با استفاده از ظرفیت گزارشات مردمی، افراد دلسوز و رسانه‌ها فرارهای مالیاتی که از طریق مسیرهای سیستمی و یا ظرفیت کارشناسی سازمان امور مالیاتی شناسایی نشده‌اند، مشخص شوند. به این ترتیب شاهد تنگ‌تر شدن حلقه مالیات برای فراریان خواهیم بود.

البته موارد تشویقی و حمایتی براساس قانون برای گزارشگران فساد در نظر گرفته شده است مانند پرداخت ۱ درصد از کل مبلغ فرار مالیاتی اعلام شده پس از وصول و یا حمایت‌های مربوط به جلوگیری از به خطر افتادن موقعیت شغلی افراد. باید به این نکته اشاره کرد که این حمایت‌ها خالی از اشکال نیست و با در نظر داشتن تجارب ماه اخیر برخی به نظر می‌رسد که مواردی از آیین‌نامه‌های اجرایی نیاز به اصلاح دارد.

نمونه‌ای که پیش‌تر به آن اشاره شد نیز مثالی است از موارد سوت‌زنی که مستندات آن از سوی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان ارائه شده است. باید توجه داشت که بحث مابه‌التفاوت قیمت فروش آیفون‌های آمریکایی حجم گسترده‌ای دارد و باید مورد توجه جدی سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد.

منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.