تاریخ انتشار : شنبه 29 دی 1403 - 0:15
5 بازدید
کد خبر : 24265

پیمان مشارکت راهبردی جامع ایران و روسیه

پیمان مشارکت راهبردی جامع ایران و روسیه
پیمان راهبردی ایران و روسیه یک تحول مهم در روابط بین‌الملل است که می‌تواند پیامدهای قابل توجهی برای منطقه و جهان داشته باشد.

به گزارش خبرنگار بین الملل اتاق تجارت ؛  این توافق همکاری، تنها سه روز قبل از بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده به کاخ سفید امضا شد و در بخشی از آن، در کنار همکاری‌های علمی و تجاری، به همکاری نظامی نزدیک‌تر دو کشور اشاره شده بود.

امضاء پیمان راهبردی ایران و روسیه

ایران و روسیه که هر دو هدف تحریم‌های غرب هستند، در سال‌های اخیر به یکدیگر نزدیک‌تر شدند. روسیه از سوی کی‌یف و غرب متهم به استفاده از پهپادهای ساخت ایران در جنگ علیه اوکراین است؛ اتهامی که تهران و مسکو آن را رد کرده‌اند.

در این مراسم، ولادیمیر پوتین از «پیمان مشارکت راهبردی جامع» به عنوان یک «پیشرفت واقعی» برای منطقه یاد کرد و مسعود پزشکیان نیز روابط «حیاتی، حساس و استراتژیک» دو کشور را ستود.

با این وجود دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت که هیچ ارتباطی میان زمان‌ امضای این توافق و مراسم ادای سوگند و آغاز به کار دونالد ترامپ در دوشنبه آینده ۲۰ ژانویه وجود ندارد.

این در حالی است که رئیس جمهور ایران هنگام بحث درباره اهمیت این معاهده، کنایه آشکاری به آمریکا داشت و گفت: «آنها از سوی دیگر دنیا آمده‌اند تا در منطقه آشوب ایجاد کنند. این روابط قطعاً توطئه آنها را خنثی خواهد کرد.»

پیامدهای منطقه‌ای و بین‌المللی پیمان مشارکت راهبردی جامع ایران و روسیه

روسیه و ایران تا پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی روابط نزدیکی نداشتند. پس از آن روابط دو کشور بهبود یافت؛ به ویژه در سال‌های اخیر که هر دو در نتیجه تحریم‌های غرب آسیب دیده‌اند.

مسکو به دلیل جنگ در اوکراین تحت تحریم‌های اقتصادی است و تهران به دلیل  هسته‌ای خود تحت تحریم‌های گسترده‌ای قرار دارد.

غرب می‌گوید که مسکو قراردادی ۱.۷ میلیارد دلاری (۱.۶۵ میلیارد یورویی) را با ایران برای دریافت پهپادهای شاهد این کشور امضا کرده است.

ایران نیز امیدوار است که جنگنده‌های پیشرفته سوخو-۳۵ را دریافت کند و بتواند ناوگان خود را که به شدت از تحریم‌ها آسیب دیده، ارتقا دهد.

مسکو تا امروز فقط چند جت آموزشی یاک ۱۳۰ به تهران تحویل داده است.

گزارش‌هایی نیز در رسانه‌های ایران منتشر شده مبنی بر اینکه روسیه احتمالاً سامانه‌های موشکی دفاع هوایی پیشرفته‌تری به ایران بدهد تا در صورتی که تهران هدف حمله اسرائیل قرار گرفت، بتواند از خود دفاع کند.

با سرنگونی بشار اسد دسامبر گذشته در سوریه، از نفوذ روسیه و ایران در خاورمیانه بطور قابل توجهی شد. این دو کشور، متحدان کلیدی بشار اسد بودند و به او اجازه دادند در طول جنگ داخلی ۱۳ ساله سوریه، همچنان قدرتش را حفظ کند.

منبع : یورونیوز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.