تاریخ انتشار : یکشنبه 17 اردیبهشت 1402 - 16:49
136 بازدید
کد خبر : 1129

خریداران طلا و سکه باید مالیات بدهند؟

خریداران طلا و سکه باید مالیات بدهند؟

خریداران طلا و سکه باید مالیات بدهند؟ به گزارش منیبان، الزام ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت با درج کد ملی و شماره تلفن همراه خریدار، موضوعی است که از ابتدای امسال نگرانی‌هایی را برای خریداران سکه ایجاد کرده است. براساس اعلام وزارت صمت؛ از ابتدای سال جاری تمامی واحد‌های صنفی طلا و سکه

خریداران طلا و سکه باید مالیات بدهند؟ خریداران طلا و سکه باید مالیات بدهند؟

به گزارش منیبان، الزام ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت با درج کد ملی و شماره تلفن همراه خریدار، موضوعی است که از ابتدای امسال نگرانی‌هایی را برای خریداران سکه ایجاد کرده است. براساس اعلام وزارت صمت؛ از ابتدای سال جاری تمامی واحد‌های صنفی طلا و سکه باید معاملات خود را در سامانه جامع تجارت به ثبت برسانند و اما آنچه در این‌باره برای خریداران واکنش‌برانگیز شده، این است که ثبت معاملات با درج کد ملی و شماره تلفن همراه خریدار انجام می‌شود و این ابهام را ایجاد کرده که رصد دقیق معاملات در این سامانه تنها با هدف اخذ مالیات، برنامه‌ریزی شده است.

این درحالی است که به گفته فعالان بازار، خرید‌های شخصی و غیرسرمایه‌گذاری معاف از مالیات هستند و اخذ مالیات تنها از خرید‌هایی است که بالای ۱۵۰گرم و با هدف سرمایه‌گذاری انجام می‌شود.

هدف، شفافیت بازار است

مدیرکل صنایع خلاق و ورزشی وزارت صمت، روز گذشته در واکنش به این موضوع، فرایند ثبت معاملات سکه در سامانه جامع تجارت را فقط مختص واحد‌های صنفی طلا و جواهر و صرافی‌ها دانست و تأکید کرد که این موضوع ارتباطی به موضوع اخذ مالیات ندارد.

محمدرضا زارع ادامه داد: طلافروشان و سکه فروشان تصور می‌کنند که این اظهار برای دریافت مالیات است؛ اما این موضوع صحیح نیست و برای آنان توضیح داده‌ایم که این طرح به جهت آن است که سکه‌های تقلبی را از بازار خارج کنیم و شفافیت برای این کالا در سطح بازار ایجاد شود.

وی درباره اینکه این فرایند چگونه به کشف سکه‌های تقلبی کمک می‌کند توضیحی نداد.

این مقام مسئول همچنین درباره ابهاماتی که در زمینه شناسایی خریداران ایجاد شده است نیز گفت: فقط فروشندگان سکه و طلا با سامانه درگیر هستند و مشتریان نهایی سر و کاری با سامانه ندارند؛ چرا که مبادی خروج سکه و طلا برای ما مهم است.

مطابق دستورالعمل تبصره ۴ماده ۱۸قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگ‌ها، تمامی فروشندگان باید اطلاعات معاملات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند؛ بر این اساس، ۶دسته مختلف ازجمله «سکه و طلا»، «شمش و طلای آب شده»، «مصنوعات طلا و جواهرات»، «طلای استخراج شده از معادن کشور»، «گوهرسنگ‌ها» و «سایر فلزات گرانبها مانند نقره و پلاتین و مصنوعات آنها» شامل این دستورالعمل می‌شود. در سال‌های اخیر افزایش بازده سرمایه‌گذاری در بازار سکه ورود سرمایه به این بازار را افزایش داده و هدف از ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت، ایجاد شفافیت در بازار سکه و طلا عنوان شده است.

کشتی آرای، الزام به ثبت معاملات در سامانه را بی‌تأثیر بر بازار دانست و در این خصوص گفت: نکته‌ای که در این زمینه وجود دارد این است که این سامانه زیرساخت مالیات بر عایدی سرمایه است و به معاملات افراد و درآمد حاصل از خرید و فروش طلا و سکه مالیات تعلق می‌گیرد.

وی اضافه کرد: خرید و فروش تا سقف مصرف مجاز و عادی یعنی تا ۱۵۰گرم برای هر نفر معاف از مالیات است و مازاد بر این سوداگری تلقی می‌شود و مالیات به آن تعلق می‌گیرد.

به‌گفته وی، برای سکه هم همین میزان وزن ملاک اخذ مالیات است که حدود ۱۵ قطعه سکه را شامل می‌شود.

بازار فعلا کاهشی است

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به افزایش چشمگیر بهای اونس جهانی در هفته گذشته این رشد را در قیمت طلا در داخل کشور بی‌تأثیر دانست و افزود: بهای اونس طی هفته گذشته به رقم بی‌سابقه ۲.۰۷۷دلار رسید که یک رکورد محسوب می‌شد، اما همزمان در بازار کشور با کاهش نرخ ارز مواجه بودیم که این موجب شد قیمت طلا در بازار کشور افزایشی نشود.

محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت کنونی بازار طلا و میزان استقبال خریداران گفت: درماه رمضان و بعد از تعطیلات نوروز بازار با رکود و کاهش دادوستد مواجه بود، اما بعد ازماه رمضان بازار تا حدودی رونق گرفته و سطح دادوستد نسبت به هفته‌های قبل بهتر شده است.

کشتی‌آرای درخصوص تغییرات قیمت سکه نیز گفت: هفته گذشته با هیجانی شدن بازار، حباب سکه با افزایش همراه بوده، ولی در ۳-۲ روز گذشته با کاهش قیمت ارز، حباب سکه کاهش پیدا کرده و در مجموع طی چند روز اخیر بازار با دور شدن از هیجانات، هم تا حدودی ثبات به‌خود گرفته و هم قیمت‌ها واقعی شده است.

به‌گفته این فعال بازار طلا، حباب سکه در حال حاضر ۶میلیون و ۸۰۰هزار تومان است که نسبت به روز پنجشنبه ۴۰۰هزار تومان کاهش پیدا کرده است؛ تا بعدازظهر روز گذشته سکه طرح جدید حدود ۶۰۰هزار تومان و سکه طرح قدیم ۷۰۰هزار تومان نسبت به نخستین قیمت اعلامی روز، افت قیمت داشته اند.

دیروز هر قطعه سکه طرح‌جدید ۳۳میلیون‌و۲۰۰هزارتومان، هر قطعه سکه طرح قدیم ۲۹میلیون و ۳۰۰هزارتومان، نیم‌سکه ۱۹میلیون‌ویکصدهزارتومان، ربع سکه ۱۲میلیون‌و۳۰۰هزارتومان و هرقطعه سکه گرمی ۷میلیون‌و۳۰۰هزار تومان قیمت خورده است.

منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.