تاریخ انتشار : دوشنبه 25 اردیبهشت 1402 - 8:28
114 بازدید
کد خبر : 1866

نحوه خرید و فروش قانونی حواله خودرو اعلام شد

نحوه خرید و فروش قانونی حواله خودرو اعلام شد

نحوه خرید و فروش قانونی حواله خودرو اعلام شد به گزارش منیبان، شرکت در قرعه کشی خرید و فروش خودروی شرکت های تولید کنندگان داخلی ماشین، نظیر ایران خودرو و سایپا، یکی از راه هایی است که افراد متمایل به استفاده از کالای داخلی و خودروی صفر، انتخاب می کنند. بدین صورت که در قرعه

نحوه خرید و فروش قانونی حواله خودرو اعلام شد نحوه خرید و فروش قانونی حواله خودرو اعلام شد

به گزارش منیبان، شرکت در قرعه کشی خرید و فروش خودروی شرکت های تولید کنندگان داخلی ماشین، نظیر ایران خودرو و سایپا، یکی از راه هایی است که افراد متمایل به استفاده از کالای داخلی و خودروی صفر، انتخاب می کنند. بدین صورت که در قرعه کشی، ثبت نام کرده و پس از برنده شدن در آن، با واریز پیش قسط، اقدام به دریافت حواله خودرو از تولید کنندگان می نمایند تا ظرف موعد مقرر و پس از پرداخت کلیه هزینه خودرو، ماشین صفر، با قیمتی ارزان تر از قیمت روز بازار، به خریدار، تحویل شود.

حواله خودرو چیست؟

حواله خودرو، قراردادی است که بین شرکت خودروسازی و خریدار نوشته می‌شود و بنابر آن شرکت سازنده موظف می‌شود با پرداخت وجه توسط خریدار، در زمان مشخصی خودرو را به او تحویل دهد. در حقیقت حواله خودرو به نوعی نشان‌دهنده مالکیت خودرو است.

اما برخی از افرادی که اقدام به خرید خودروی صفر از کارخانه می‌کنند، به دلایلی پیش از تحویل خودرو، حواله آن را به شخص دیگری می‌فروشند.

شرایط خرید و فروش حواله ماشین

خرید و فروش حواله خودرو در صورت قانونی بودن، با تنظیم قراردادی بین خریدار و مالک با ثبت آن در دفترخانه اسناد رسمی میسر است.

بنابر مفاد این قرارداد، تمام حقوق و اختیارات خودرو که در حواله به نام مالک ثبت شده به خریدار منتقل می‌شود.

بعد از تنظیم این قرارداد، خریدار می‌تواند با در دست داشتن این قرارداد و حواله خودرو به نمایندگی‌های مربوطه مراجعه کرده و خودرو را به صورت قانونی به نام خود دریافت کند.

نحوه خرید و فروش قانونی حواله خودرو

در شرایطی که امکان فروش وکالتی و یا نقل و انتقال حواله خودرو به هر شکلی، در قرارداد بین خریدار برنده شده و تولید کننده در قرعه کشی موجود باشد، مراحل و نحوه خرید و فروش حواله ماشین به شرح زیر است.

در مرحله نخست طرفین به نمایندگی های مجاز یا دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و در اختیار تام، صحت عقل، اراده خود و اهلیت قانونی بر نقل و انتقال و خرید فروش حواله خودرو اقدام می نمایند. البته این پروسه در قالب فروش وکالتی یا انعقاد عقد صلح با ارائه وکالت تسخیری در فروش از سوی فروشنده و ادای ثمن معامله از سوی خریدار محقق می شود.

در مرحله دوم طرفین جهت و موضوع معامله را مشخص نموده که باید قانونی و مشروع باشد.

در مرحله سوم با اجرای مراحل قانونی، طرفین بایستی از قرار مدارک هویتی کلیه مدارک لازم مانند حواله خودرو را ارائه دهند. سپس با مطالعه قرارداد، آن را امضا نمایند. البته اگر طرفین سواد کافی برای امضا نداشته باشند از اثر انگشت با حضور شاهد و محضردار استفاده می کنند. زیرا همین اثر انگشت برای نقل و انتقال سند رسمی در حواله ماشین کافی است.

مرحله چهارم به دو شرکت معتبر ایران خودرو و سایپا اختصاص دارد. البته هر کدام از شرکت ها واگذاری حواله خودرو و امکان قرارداد صلح را ممنوع کرده اند و خودرو را در زمان تعیین شده و تنها به شخص صاحب حواله تحویل می دهند.قابل ذکر است که اگر سند ماشین در رهن تولید کننده با بازه زمانی یک سال باشد، تحویل خودرو بعد از یک سال همچنان به اسم خریدار اصلی خواهد بود. پس در صورت هرگونه تخلف در طول یک سال به اسم صاحب حواله ثبت می شود که مشکلاتی برای او به وجود می آورد.

مرحله پنجم مختص به کلاهبرداران و فروش حواله ماشین به چندین نفر است. زیرا با وجود اعلام ممنوعیت و فروش حواله از طرف نمایندگی های معتبر، امکان واگذاری حواله به سایر افراد وجود ندارد. بنابراین متقاضیان خریدار حواله به احتمال زیاد با مساله کلاهبرداری مواجه می شوند.

مزایای خرید حواله خودرو

خرید حواله خودرو از نمایندگی های معتبر و به صورت مستقیم از مزایای زیادی برخوردار است. زیرا مبلغ پرداختی برای ماشینی که به شکل حواله ای خریداری می گردد در مقایسه با هزینه پرداختی در بازار خیلی به صرفه تر می باشد. همچنین ثبت سند مالکیت در همان مرحله اول از نمایندگی به نام فرد خریدار بوده که به همراه خود یک سند تک برگ نیز دارد. البته متقاضی برای تنظیم سند به دفترخانه مراجعه نکرده و در وقت و هزینه او صرفه جویی می شود. سپس خودرو صفر و با اطمینان بالا در اختیار خریدار قرار گرفته و احتمال سودجویی کلاهبردار به صفر می رسد.

عوامل مؤثر بر قیمت حواله ماشین

خرید و فروش حواله خودرو به افراد دیگر همیشه از طریق دلال ها صورت نمی گیرد. زیرا برخی مواقع فرد خریدار به دلیل نبود پول کافی جهت پرداخت مبلغ باقی مانده، مجبور به فروش خودرو می شود. به ویژه اگر حواله مختص به ماشین های غیر اقتصادی مانند خودروهای وارداتی، چینی و دیگنیتی باشد. البته احتمال افزایش مدت زمان جهت تحویل خودرو وجود داشته و متقاضی از خرید خود پشیمان می شود. بنابراین جهت خرید یا فروش حواله، عواملی همچون مدل ماشین، نوسانات قیمت در بازار روز و بازه زمانی جهت دریافت حواله موثر می باشند. برای مثال حواله ماشین یک ماهه از حواله ماشین ۴۵ روزه مسلما گرانتر است. در حالت کلی بازار روز ماشین در مشخص نمودن قیمت نهایی خودرو نقش بسزایی دارد.

فروشنده حواله خودرو از این معامله سود خواهد برد که چنین معامله ای هم برای فروشنده و هم برای خریدار یک بازی سودآور و برد-برد محسوب می شود. بنابراین سود زیاد فروش حواله ماشین روز به روز بر داغی بازار معاملات می افزاید. البته بعضی از شرکت های خودرو، فقط فردی که حواله به اسم او است را مالک اصلی خودرو می دانند. بنابراین در چنین شرایطی شخص دوم به عنوان خریدار بایستی شماره پلاک ماشین را تعویض نماید. پس برای تعویض پلاک باید از قبل با قوانین آن آشنا بود. زیرا به غیر از این کلیه عواقب اختلاف اطلاعات مابین صاحب خودرو و مالک حواله بر عهده خریدار اولیه می باشد.

آیا خرید و فروش حواله ایران خودرو و سایپا، قانونی است؟

بنابر اعلام شرکت‌های ایران خودرو و سایپا، واگذاری و فروش حواله خودرو ممنوع است.

این دو شرکت خودروسازی اعلام کرده‌‌اند هیچ مسئولتی درباره معامله حواله محصولات خود ندارند و عواقب این معامله بر عهده طرفین معامله خواهد بود.

بنابراین برنده اعلام شده در قرعه‌کشی محصولات سایپا و ایران خودرو به عنوان مشتری نهایی شناخته می‌شوند و همه مدارک و اسناد خودرو به نام او صادر می‌شود.

منبع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.