اتحادیه اروپا و بریتانیا؛ شرکت هواپیمایی و کشتیرانی ایران را تحریم کردند
به گزارش خبرنگار اقتصادی اتاق تجارت ؛ این اقدام شامل تحریم کاربرد کشتیها و بنادر برای انتقال پهپادهای ساخت ایران، موشکها و فناوریها و اجزای مرتبط با آن است.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا بر صنعت کشتیرانی و دفاعی ایران
بنا بر تصمیم ۱۸ نوامبر از این پس صادرات، انتقال، تامین یا فروش اجزای مورد استفاده در توسعه و تولید موشکها و پهپادها از اتحادیه اروپا به ایران نیز ممنوع خواهد شد.
تصمیم ۱۸ نوامبر ممنوعیتی را نیز برای صادرات، انتقال، تامین یا فروش اجزای مورد استفاده در توسعه و تولید موشکها و پهپادها از اتحادیه اروپا به ایران در نظر گرفته است.
در این بیانیه آمده است: «اتحادیه اروپا همچنین ممنوعیتهایی برای تراکنشها وضع کرده است به طوری که هرگونه معامله با بنادر و تأسیسات کنترل سطح آب که توسط افراد و نهادهای مشخصشده مالکیت، اداره یا کنترل شده یا برای انتقال پهپادها، موشکها یا فناوری و اجزای مرتبط ایرانی به روسیه استفاده میشوند، ممنوع خواهد بود.»
این اقدام شامل دسترسی به تسهیلات بنادر و آببندهایی همچون بندر امیرآباد و بندرانزلی و ارائه هرگونه خدمات به کشتیها میشود.
در بیانیه اتحادیه اروپا با این حال گفته شده کشتیهایی که به دلیل ایمنی دریایی، به دلایل بشردوستانه یا در پیوند با وقایعی با احتمال تأثیر جدی بر سلامت و ایمنی انسانی یا محیط زیست نیاز به کمک دارند، از این تحریم مستثنا هستند.
اتحادیه اروپا، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ( IRISL ) و شرکتهای روسی را به دلیل انتقال تسلیحات تحریم کرد
وزرای اتحادیه اروپا اقدامات محدودکنندهای را نیز علیه یک فرد و چهار نهاد به دلیل انتقال موشکها و پهپادهای ایران به روسیه در حمایت از جنگ تجاوزکارانه آن علیه اوکراین تصویب کردند.
این سیاهه تحریمی جدید شامل خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (IRISL) و مدیر آن محمدرضا خیابانی، میشود. اروپا میگوید کشتیهای این شرکت در انتقال پهپادها به نمایندگی از نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در فهرست تحریم اتحادیه اروپا قرار دارد، مشارکت داشتهاند.
وزرای خارجه اروپایی همچنین سه شرکت حمل و نقل روسی به نامهای امجی فلوت (MG Flot)، ویتیاس بروکر(VTS Broker) و آراپاکس (Arapax) را که کشتیهای آنها در حمل سلاحها و مهمات ساخت ایران، از جمله اجزای پهپاد، از طریق دریای خزر برای تجهیز مجدد نیروهای روسیه در اوکراین دخیل بودهاند، مشمول تحریم کردند.
عراقچی: تحریم کشتیرانی ایران، غیرقانونی و غیرمنطقی است
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران شامگاه یکشنبه با همرسان کردن فرستهای در شبکه ایکس با انتقاد از برخی تصمیمات و رفتارهای اتحادیه اروپا علیه ایران و با یادآوری احتمال تحریم کشتیرانی ایران به دست اروپاییها نوشت: «هیچ مبنای قانونی، منطقی یا اخلاقی برای هیچ یک از این رفتارها وجود ندارد.»
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز بامداد دوشنبه پیش از انتشار بیانیه تحریمی جدید اتحادیه اروپا در پاسخ به پرسشی در این زمینه هشدار داد: «حتما هر کنش نامناسبی علیه منافع ایران با واکنش متقابل ایران مواجه خواهد شد.»
او نیز مانند عراقچی با یادآوری این که مقامات اوکراینی خودشان ادعای انتقال موشک از ایران به روسیه را رد میکنند، افزود: «به نظر میرسد برخی کشورهای اروپایی بر ادامه روند تقابل تأکید دارند که این موضوع به نفع هیچ کس نخواهد بود.»
دولت بریتانیا ایرانایر و کشتیرانی ایران را تحریم کرد
بریتانیا نیز روز دوشنبه تحریمهایی علیه شرکت هواپیمایی ملی ایران و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد، اقداماتی که به گفته لندن، در واکنش به انتقال موشکهای بالستیک از سوی ایران به روسیه انجام شده است.
با این تصمیم، ایرانایر، شرکت دولتی هواپیمایی ایران، و شرکت کشتیرانی این کشور به دلیل نقششان در تأمین تسلیحات برای روسیه جهت استفاده در میدان جنگ علیه اوکراین، با مسدود شدن داراییها مواجه خواهند شد.
دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفت: «تلاشهای ایران برای تضعیف امنیت جهانی خطرناک و ناپذیرفتنی است. ما بار دیگر از ایران میخواهیم که حمایت از جنگ غیرقانونی روسیه در اوکراین را متوقف کند.»
این تحریمها محدودیتهای بیشتری را بر خدمات مستقیم هواپیمایی تجاری ایرانایر به مقصد و از مبدا بریتانیا اعمال خواهد کرد.
بریتانیا همچنین کشتی باری روسی پورت اولیا-۳ (PORT OLYA-3) را به دلیل نقش آن در انتقال تجهیزات نظامی به روسیه تحریم کرد.
منبع : یورونیوز
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰